Project Description

Heeft u last van pijnlijke en/of stijve spieren? Probeer dan eens dry-needling bij fysiotherapieNL

Bij de dry-needling techniek werken we, net als bij acupunctuur, met naalden, maar het is absoluut niet hetzelfde. Waar acupunctuur met energiebanen en vloeistoffen werkt, gebruiken wij droge naalden die we prikken in triggerpoints. Een triggerpoint is een spierknoop die niet alleen voor lokale pijn zorgt, maar ook pijn op afstand veroorzaakt zoals hoofdpijn en tintelingen in armen en benen. Door de triggerpoints gericht aan te prikken en de naald kortdurend te laten zitten, zal de spier zich kort aanspannen om vervolgens te ontspannen. Hierdoor worden afvalstoffen afgevoerd. Dit proces verlicht meteen de pijn waardoor u weer soepeler kunt bewegen. Het behandelde gedeelte kan na de behandeling tijdelijk wat zwaar aanvoelen door spierspanning. Daarom is het belangrijk om ook gerichte oefeningen te doen om de beweeglijkheid te bevorderen en te behouden.

Dry-needling is onder andere geschikt voor hoofdpijn, hielspoor, tenniselleboog, spierscheurtjes, impingment klachten, acute rugklachten, klachten met uitstralingspijn, trochanter pijn syndroom, frozen shoulder, kaakklachten, verklevingen van bindweefsel en littekens en jumpers knee.

Wij behandelen u graag met dry-needling in onze vestiging in Driebergen, Amsterdam of Spaarndam. Maak gerust een afspraak, ook als uw klacht niet bij dit lijstje staat. Wij kijken dan samen naar de mogelijkheden voor uw klacht.