Voetklachten en voetentraining

Jij hebt last van je voeten! En samen met jou nog zo’n 60% van de Nederlanders. En je loopt er, letterlijk, al een tijd mee. Al je toevlucht gezocht bij diverse specialisten en in verschillende hulpmiddelen die op de markt zijn? Al eens nagedacht over het trainen van de voet? Waarschijnlijk niet. Voor de knie, rug en schouder is het heel gebruikelijk om allerlei oefeningen te doen om beweeglijkheid en kracht te vergroten. 

Waarom oefenen we alles in het lichaam, maar (nog) niet de voeten?

Zit er dan zoveel verschil tussen de voeten en bijvoorbeeld de rug? Kijk eens naar bovenstaande plaatjes? Links de voet, rechts een gedeelte van de rug. Beide een aaneenschakeling van gewrichten en spieren.

Kun je je dan voorstellen dat je door je voeten​ sterk te trainen, je voet- en houdingsklachten kunt verminderen en voorkomen?

Eind 2018 ben ik, Nanda van der Linde, begonnen met de opleiding voor erkend voetentrainer. Een opleiding die mij liet inzien dat de voet echt de basis is van onze manier van bewegen en een grote rol kan spelen in steeds maar terugkerende klachten aan andere delen van het lichaam. De opleiding liet mij ook inzien dat er dus specifieke oefeningen zijn om o.a. een scheve grote teen weer recht (!) te trainen en bijvoorbeeld zooltjes te gebruiken als trainingsmiddel en niet als permanente oplossing.

Naast het opleiden van voetentrainers ontwikkelt voetentraining ook online trainingen voor mensen met voetklachten. Er zijn onder andere trainingen voor de hallux valgus, hielspoor, klauw- en hamertenen en metatarsalgie (voorvoetpijn). Ook biedt Voetentraining een korte en krachtige training voor iedereen die zijn of haar voeten gezond wil houden.

Als voetentrainer kan ik je helpen in het maken van een keuze tussen al deze verschillende trainingen (een voetklacht komt zelden alleen). Een gedegen onderzoek helpt om uit te vinden welke klacht het belangrijkst is om aan te pakken en hoe de eventuele andere klachten (knie/rug/schouder) hiermee samen hangen.

Tijdens de trainingen ben ik je coach voor alle vragen, kan ik de voortgang monitoren, helpen met de oefeningen en het mobiliseren/masseren van de voet.

Vragen? Of wil je een afspraak maken? Neem contact met mij op. Ik geef voetentraining in Spaarndam en elke 14 dagen in Amsterdam.

Meer weten over de verschillende voetentrainingen?
Klik op één van de afbeeldingen.