Over FysiotherapieNL

Afspraak maken

ONZE THERAPEUTEN

NANDA VAN DER LINDE
NANDA VAN DER LINDEFysiotherapeut met specialisatie voor hartrevalidatie en dry needling
Ik vind het menselijk lichaam fascinerend! Hoe alle spieren samenwerken, hoe het lichaam compensaties maakt bij pijn of verminderde beweeglijkheid. Het puzzeltje om vervolgens de klacht op te kunnen lossen vind ik de grootste uitdaging van het werk als fysiotherapeut. Mijn behandelstrategieën zijn dan ook vaak spiergericht door middel van dry needling, massage, tapen en ondersteunende oefeningen. Daarbij probeer ik zo veel mogelijk te zoeken naar de oorzaak van het probleem en niet alleen de gevolgen behandelen.
Sinds kort heb ik ook de aantekening Leefstijlcoach behaald en geef ik de Gecombineerde Leefstijl Interventie. Mijn rol hierin is voornamelijk coachend en ondersteunend, iets wat ik ontzettend leuk vind.
Daarnaast vind ik mijn uitdaging in het ondernemen. Sinds 2014 run ik de praktijk en fitness in Spaarndam en in 2020 zijn daar een praktijk in Rotterdam en Driebergen bij gekomen. Als ondernemer probeer ik een mooi bedrijf neer te zetten waarbij klantvriendelijkheid en patiëntgerichtheid voorop staat binnen wat er zakelijk mogelijk is.
Naast de fysiotherapiepraktijk ben ik nog 1 dag werkzaam als docent op de opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam en tijdelijk 1 dag bij Voetportaal om mijzelf te specialiseren in voetklachten.
RENS BAKKER
RENS BAKKERFysiotherapie
Van jongs af aan ben ik altijd veel bezig geweest met sport, de natuur en het menselijk lichaam, een interesse en passie die met de dag alleen nog maar meer groeit. Tot op de dag van vandaag leren we nog elke dag van de natuur en het menselijk lichaam, iets wat mij fascineert en motiveert.
Als voetballend kind kan ik mijn training- en wedstrijddagen herinneren als een tijd waarin ik werd geteisterd door blessure leed, waardoor ik mij erg goed kan verplaatsen in het sportende mens en de ongemakken die het met je mee kan brengen. Als fysiotherapeut combineer ik zowel het fysieke aspect van de klacht, maar ook het mentale aspect en het gedrag van de patiënt om zo tot de geschikte behandeling te komen.
BAS ROMBOUTS
BAS ROMBOUTSFysiotherapeut
Mijn naam is Bas Rombouts, sinds augustus 2020 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam.
Sinds november 2020 ben ik werkzaam bij Fysiotherapie Spaarndam. Helemaal nieuw ben ik niet, ik heb hier namelijk tijdens mijn studie met veel plezier stage mogen lopen. Naast mijn stage in Spaarndam heb ik stage gelopen in een verzorgingshuis waar ik voornamelijk oudere patiënten met orthopedische en neurologische klachten heb behandeld. Verder heb ik tijdens mijn studie een verdiepende minor gevolgd gericht op musculoskeletale klachten aan de lage rug en onderste extremiteiten en heb ik een jaar van de cursus sport fysiotherapie bij AJAX gevolgd. Momenteel ben ik bezig met een cursus sportmassage.

In de toekomst wil ik mij graag verder verdiepen in het behandelen van sporters met klachten aan de heup, knie en enkel eventueel door een master sportfysiotherapie te doen. Verder wil ik de cursus dry needling gaan doen.
In mijn vrije tijd ben ik te vinden op het voetbalveld en op en om het water waar ik met veel plezier mijn hobby sportvissen uitoefen.
Graag maak ik samen met u een behandelplan op maat waarbij niet alleen de symptomen maar ook de oorzaak van de klacht(en) worden aangepakt. Op maandag en vrijdag ben ik op de praktijk aanwezig.

WILLEM MESSEMAKER
WILLEM MESSEMAKERFysiotherapeut / Manueel therapeut
Na mijn mariniers carrière ben ik fysiotherapie gaan studeren en vervolgens de Master Manuele therapie MSc aan de SOMT in Amersfoort. Ik ben fysiotherapie gaan studeren vanuit mijn interesse in (top) sport en het menselijk beweeg apparaat. Zelf heb ik veel ervaring opgedaan op wedstrijd niveau van triatlon tot diverse vechtsporten. Doordat dit blessure gevoelige sporten zijn, weet ik als geen ander hoe verantwoord te blijven trainen om tot een maximale prestatie te komen.
De kwaliteit van de behandeling staat voor mij bovenaan. Middels scholing en het volgen van masterclasses heb ik diverse specialisme, als dry needling, echografie, manuele therapie eigen gemaakt en hou ik mijn kennis up to date. In het bijzonder heb ik mij gespecialiseerd in nek/schouderklachten. Ik heb ruime ervaring in het behandelen van deze klachten om snel en doeltreffend tot een oplossing te komen.

Transparantie naar de cliënt is voor mij belangrijk om samen tot een gewenst doel te komen.

CHRIS CAMMINGA
CHRIS CAMMINGAFysiotherapeut
Tijdens de lessen biologie op de middelbare school viel mij de enorme complexiteit en vernuftigheid van het menselijk lichaam op. Ik vond deze lessen dan ook razend interessant. Fysiotherapie was voor mij dan ook een logische studiekeuze.
Tijdens de studie ben ik mij gaan interesseren in het totaalplaatje van een gezondheidsprobleem. Zo neem ik niet alleen de biologische factoren in overweging, maar heb ik ook oog voor de mentale en sociale factoren die de klachten kunnen beïnvloeden. Ook zie ik het belang van een gezonde leefstijl op het voorkomen van verschillende gezondheidsproblemen. Ik vind het leuk om aan een breed palet van gezondheidsklachten te werken. Ik ga graag met u op zoek naar de oorzaak van uw gezondheidsprobleem om, indien mogelijk, samen tot een duurzame oplossing te komen.

In mijn vrije tijd doe ik graag aan voetbal, fitness en het luisteren van audioboeken. Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in gezondheid, psychologie, wetenschap en duurzaamheid.

De afgelopen 4 jaar heb ik mijzelf gespecialiseerd in sportfysiotherapie (IAS opleiding), chronische pijnklachten (OCA), Dry Needling, voeding en revalidatie (IAS), kinesio & dynamic taping.
Naast deze specialisaties ben ik veel in de praktijk bezig met orthopedische klachten.
In mijn het dagelijks leven heb ik veel affiniteit met bal sporten als Hockey, tennis en Golf. Ook naast sporten ben ik actief bij de hockeyclub Alliance en ben ik op de maandagen aanwezig voor een sportspreekuur.

ROSA VAN DEN BERGH
ROSA VAN DEN BERGHFysiotherapeut
Mijn naam is Rosa Van den Bergh. Ik ben 32 jaar oud en sinds
ruim een jaar mag ik mijzelf ook moeder noemen van een zoon, Huub.
In 2017 ben ik gestart met werken als fysiotherapeut. Tot op de dag van vandaag beleef ik hier nog steeds veel plezier aan.
In januari 2020 nam ik samen met mijn compagnon Nanda van der Linde de praktijk, Fysiotherapie Bender, over en sindsdien vormen wij een maatschap.
Ik ben een sensitieve, geïnteresseerde, doortastende, maar ook pragmatische therapeut met een bewondering voor het menselijk lichaam. Met aandacht in beweging komen, zowel lichamelijk als mentaal, daar sta ik voor.
In mijn vrije tijd wandel, zwem en schilder ik graag, maar ben ik ook vaak te vinden op het strand.

Naast een grote affiniteit met psychosomatische klachten heb ik mijn gespecialiseerd in het behandelen van mensen met longaandoeningen. Zodoende sloot ik mij ook aan bij het longnetwerk eerstelijns fysiotherapie in Rotterdam (LEF010). Sinds kort ben ik ook toegetreden tot het bestuur van dit netwerk.

JEREMY LOPES
JEREMY LOPESFysiotherapeut
Ik ben Jeremy Lopes, sinds april 2021 afgestudeerd als fysiotherapeut. Hiervoor heb ik een sportopleiding afgerond met als specialisatie bewegingsagoog.

De passie die ik heb ontwikkeld voor het bewegend functioneren pas ik ook tijdens de behandelingen toe. Ik geniet van de individuele aanpak; het doelgericht ‘sparren’ met de cliënt, eerlijke en open communicatie en het samen komen tot een passend behandelplan.

Ik daag mezelf als fysiotherapeut uit om kritisch te denken, in plaats van uit gewoonten te handelen. Hiermee haal ik niet alleen het beste uit mezelf en mijn ontwikkeling, maar ook dat van de cliënt, die centraal staat.

GÜLAY DIRMIKCI
GÜLAY DIRMIKCIFysiotherapeut
Sinds april 2002 ben ik werkzaam als fysiotherapeute in de eerste lijn. Na veel ervaring te hebben opgedaan in verschillende settings van de fysiotherapie, ben ik in oktober 2013, gestart als ZZP-er en sinds november 2022 ben ik tevens werkzaam in loondienst bij FysiotherapieNL in Spaarndam.

Skills: Dry Needling · Medical Taping · Orthopedische revalidatie

INGRID VAN ALTEN
INGRID VAN ALTENThuiszorgfysiotherapeut Haarlem-Noord en Spaarndam
Mijn naam is Ingrid van Alten. Sinds 1987 werkzaam als algemeen fysiotherapeut in de eerstelijn en sinds 2022 als thuiszorg fysiotherapeut voor Spaarndam en Haarlem-Noord. Thuiszorg fysiotherapie is zorg aan huis waarbij ik ook de Buurt- en Prettig Thuis teams ondersteun. Een samenwerking met Buurtzorg Haarlem-Noord geeft mij veel voldoening met regelmatig een multidisciplinair overleg (ergotherapeut en diëtist).
In mijn behandeling staat de patiënt centraal en het vertrouwen in eigen kunnen.
Ik ben een natuurliefhebber en geniet van vogels.
Met fietsen, wandelen en zwemmen houd ik mij in beweging en neem de patiënten dan ook graag mee naar buiten.
ROLAND BAKKER
ROLAND BAKKERManueel therapeut
Roland Bakker(1964) is manueel therapeut en kinder-manueeltherapeut.

Speciale interesse heeft Roland voor patiënten met fibromyalgie, chronische vermoeidheid en chronische pijn. Deze patiënten hebben vaak een jarenlange zoektocht achter de rug naar een oplossing binnen het reguliere medische circuit. Helaas worden de klachten meestal slechts (gedeeltelijk) onderdrukt met medicijnen die allerlei bijwerkingen hebben en ongeschikt zijn voor langdurig gebruik.

Roland doet een uitgebreide inventarisatie van de klachten en stelt een individueel behandelplan op waarbij het stimuleren van het zelfherstellend vermogen van het lichaam absolute prioriteit heeft. Dit wordt bereikt door een combinatie van onder andere: manuele therapie, specifieke voedingssuplementen, voedings- en leefstijladviezen.

Roland is gespecialiseerd in:

Manuele therapie